‘From Farm to Fork in The Netherlands’

9 december 2016

'From Farm to Fork in The Netherlands’ is een bijzonder boek met (h)eerlijke Nederlandse gerechten uit alle twaalf provincies. Het boek is een visitekaartje voor de Nederlandse gastronomie en zet deze internationaal op de kaart. Daarmee sluit het boek goed aan bij de HollandCity verhaallijn Dutch Food & Cuisine, waarmee de Nederlandse keuken en haar unieke en innovatieve producten internationaal onder de aandacht gaan worden gebracht.

Het boek

Een eerdere editie van ‘From Farm to Fork’ gericht op Twente verscheen in 2012. Uitgever Nico Dingemans besloot in 2016 een tweede editie uit te geven met gerechten uit heel Nederland. Nico Dingemans: “Toen ik de routes voor ‘Van Boer tot Bord’ in alle twaalf provincies volgde, kwam ik mooie verhalen tegen over bijzondere ambachten en chefs die koken met (h)eerlijke streekproducten van Hollandse bodem. Cultuur op je bord. Ik kan het iedereen aanraden, je proeft gewoon de rijkdom van de Nederlandse gastronomie."

‘From Farm to Fork in The Netherlands’ is naast een kookboek ook een culinaire reisgids met gerechten uit alle provincies. Alle recepten uit het boek bevatten gezonde Nederlandse steekproducten; van Limburg tot Amsterdam en van de Wadden tot Friesland. Er is een ruime variatie tussen Haute Cuisine gerechten en ‘thuis ’gerechten, de doelgroep bestaat dus ook uit hobbykoks, cultuurliefhebbers, reizigers etc. Het boek is Engelstalig en via de website verkrijgbaar www.fromfarmtofork.nl.

Verhaallijn Dutch Food & Cuisine

Binnen de HollandCity-strategie van NBTC worden meerdere verhaallijnen uitgewerkt rondom de interesses van de buitenlandse bezoekers. De verhaallijn Dutch Food & Cuisine verbindt diverse regio’s en steden met producten en ambassadeurs, zoals chefs en producenten. Verschillende onderscheidende regio’s in onder meer de provincies Zuid-Holland en Gelderland nemen deel als partner aan de verhaallijn. Champ Bouwman, marketing consultant NBTC: “In het buitenland zien we nog een groot verschil tussen perceptie en werkelijkheid met betrekking tot het culinair imago van ons land. Nederland wordt in het buitenland op basis van kwaliteit en prijs nog niet gerekend tot een hoogwaardige culinaire bestemming terwijl de realiteit inmiddels anders laat zien. Met deze verhaallijn willen we hier verandering in brengen. In Nederland eet je verse regionale producten die veelal op een innovatieve manier worden geproduceerd. Deze producten staan internationaal bekend om de goede kwaliteit en onderscheidende smaak. Voeg daaraan de zeer diverse regio’s en steden en de jonge ambitieuze chefs toe en er ontstaat een unieke combinatie”.