Versoepeling & focus op binnenlands toerisme - NBTC
Dossier Coronavirus

Versoepeling & focus op binnenlands toerisme

In ‘The Voice of’ geven onze NBTC-collega’s op locatie regelmatig updates over de situatie in de diverse doelmarkten. Zo worden we op de hoogte gehouden over de impact van de coronacrisis op de lokale reisindustrie, het reissentiment en de verwachtingen in België, Duitsland, Frankrijk het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en China. Deze week inclusief een video-update van onze collega Roger Stryland vanuit Frankrijk.

België: binnenlands reizen waarschijnlijk de nieuwe trend

Deze week gaat België een nieuwe fase in. Zo openen 45.000 winkels hun deuren en mogen mensen nu maximaal vier personen thuis ontvangen. “Corona blijft in ons leven aanwezig. We zullen dan ook niet aarzelen de maatregelen terug te draaien als de situatie opnieuw verergert”, zegt premier Wilmès.  “Het lijkt erop dat heel veel Belgen deze zomer in eigen land zullen doorbrengen”, vertelt Bram vanuit Brussel. Toerisme Vlaanderen zet in op binnenlands toerisme de komende tijd.

Lees de update vanuit NBTC België.

Duitsland: maatschappij komt langzaam op gang

De maatregelen in Duitsland zijn sinds vorige week versoepeld, alles komt weer langzaam op gang. Vakantieparken, campings en attractieparken zijn weer open, en vanaf 21 mei mogen ook hotels weer bezoekers ontvangen. Meeting- en congreslocaties mogen weer events tot honderd personen toestaan en vakbeurzen mogen mogelijk vanaf 30 mei weer plaatsvinden. Wel moeten alle organisaties een afstand- en hygiëneprotocol klaar hebben.

Lees de update vanuit NBTC Duitsland.

Frankrijk: deze week een video-update

Collega Roger Stryland vertelt

Verenigd Koninkrijk: voorwaardelijk drie fasen plan in werking gezet

De Britse premier heeft een voorwaardelijk drie fasen plan opgesteld voor het versoepelen van de coronamaatregelen in Engeland. Vanaf nu mogen Britten die niet vanuit huis kunnen werken, weer naar kantoor toe. Er mag ook weer buiten worden gesport met leden van hetzelfde huishouden en mensen mogen weer naar parken en stranden toe. Wel moeten zij zich nog wel aan bepaalde regels houden. 

Lees de update vanuit NBTC Verenigd Koninkrijk.

Verenigde Staten: intercontinentaal reizen zal niet voor de zomer plaatsvinden

In de Verenigde Staten lijkt de  stijgende lijn van coronabesmettingen inmiddels wat af te vlakken. De verwachting is dat New York  en enkele omliggende provincies voor een langere periode gesloten blijven. Uitgaande reizen naar Nederland zullen afhankelijk zijn van de situatie hier. Net als in veel landen wordt verwacht dat de focus in eerste instantie ligt op binnenlandse reizen.

Lees de update vanuit NBTC Verenigde Staten.

China: binnenlands reizen komt langzaam op gang in meivakantie

“In China gaat het steeds beter. De situatie is inmiddels stabiel in alle provincies”, laat Eddie weten. Chinezen gaan voorzichtig weer aan het werk. Met een groene gezondheidskaart mogen zij weer vrij reizen tussen provincies onderling. Volgens het Chinese ministerie van Transport is het aantal Chinese vakantiegangers tijdens de meivakantie ongeveer gehalveerd in vergelijking met vorig jaar. Zij gingen vooral naar nabijgelegen bestemmingen.

Lees de update vanuit NBTC China.

Bekijk meer over dit onderwerp