UNWTO voorspelt een forse afname van 60 tot 80 procent in internationaal toerisme in 2020 - NBTC Holland Marketing
Dossier Coronavirus

UNWTO voorspelt een forse afname van 60 tot 80 procent in internationaal toerisme in 2020

In het eerste kwartaal van 2020 waren er 22 procent minder internationale aankomsten.

De toeristische sector wordt volgens de World Tourism Organization (UNWTO) hard geraakt door de coronacrisis. In de eerste drie maanden van 2020 daalde het aantal internationale aankomsten met 22 procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Uit de laatste update van de World Tourism Barometer blijkt dat de UNWTO in maart een afname in internationaal toerisme van 57 procent verwachtten in vergelijking met dezelfde maand in 2019.

De UNWTO stelt haar verwachtingen continu bij. De reisrestricties per land zijn hierbij leidend. Indien de reisrestricties per juli zouden versoepelen, komt de UNWTO uit op een afname van 57 procent in internationaal toerisme. Als de maatregelen tot december gelden, verwacht de UNWTO zelfs een afname van 78 procent.

Veel experts denken dat de eerste tekenen van herstel eind 2020 of begin 2021 zichtbaar worden. De verwachting is dat het binnenlandse toerisme als eerste zal herstellen en dat pleziertoerisme (vooral bezoek aan familie en vrienden) eerder zal opkomen dan zakelijk toerisme.

Bron: UNWTO

Lees hier het volledige artikel.

Bekijk meer over dit onderwerp