NBTC-collega’s over de coronasituatie in hun land én thuis - NBTC
Dossier Coronavirus

NBTC-collega’s over de coronasituatie in hun land én thuis

In ‘The Voice of’ geven onze NBTC-collega’s op locatie regelmatig updates over de situatie in de diverse doelmarkten. Zo worden we op de hoogte gehouden over de impact van de coronacrisis op de lokale reisindustrie, het reissentiment en de verwachtingen in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten en China.

België: zomervakantie in eigen land

“Het aantal Belgen dat met het coronavirus wordt opgenomen in ziekenhuizen, lijkt zich de afgelopen dagen te stabiliseren. De situatie in de ziekenhuizen is stabiel, maar in de verzorgingstehuizen gaat het er slechter aan toe,” vertelt Bram Straatman. “Inmiddels bereiden Belgen steeds meer voor op een zomervakantie in eigen land. Waar promotie in België normaliter is gericht op buitenlandse reizen, bekijkt Toerisme Vlaanderen hoe zij de promotie op het binnenland kunnen richten, mits reizen tegen die tijd is toegestaan.”

Lees de update vanuit NBTC België.

Duitsland: negatief reisadvies in binnen- en buitenland

“Het aantal corona-infecties in Duitsland stijgt nog steeds. Met name de regio’s Bayern, Baden-Württemberg en Nordrhein-Westfalen lijden onder de coronacrisis. De focus ligt momenteel op het indammen van het virus. Daarnaast werkt de overheid in Nordrhein-Westfalen momenteel aan een plan om de maatschappij weer langzaam op gang te helpen,” vertelt Michael Siebers. Momenteel geldt er nog steeds een negatief reisadvies voor alle toeristische reizen in binnen- en buitenland. Duitse inwoners die meerdaags in één van de buurlanden waren, dienen veertien dagen in quarantaine te gaan.

Lees de update vanuit NBTC Duitsland.

Verenigd Koninkrijk: ernstige gevolgen voor de Britse economie

“De Britse regering houdt deze week een persconferentie. Naar verwachting zullen de maatregelen en beperkingen voorlopig nog gelden,” vertelt Sandra Ishmael. De coronacrisis zal, net als in andere landen, ernstige gevolgen hebben voor de Britse economie. “Experts waarschuwen dat de Britse economie met een record van 35 procent zal krimpen. Het economisch effect zal tijdelijk van aard zijn,” vertelt Sandra. Naar verwachting zal de normale economische groei weer stabiliseren tegen het einde van 2020. De experts benadrukken dat de werkelijke groei afhangt van de lengte van de lockdown, evenals hoe snel activiteiten zullen normaliseren wanneer beperkingen versoepelen. 

Lees de update vanuit NBTC Verenigd Koninkrijk.

Frankrijk: ontsluiting in mei is een doelstelling, geen zekerheid

In Frankrijk is er nog steeds een lockdown. Inwoners mogen alleen de straat op om boodschappen te doen of om gezondheidsredenen. De Franse president Macron, heeft aangekondigd de lockdown te verlengen tot ten minste 11 mei. Het ontsluiten van het land op die datum is een doelstelling, geen zekerheid,” vertelt Roger Strijland. “De Franse regering wijzigt de data voor de zomervakantie vooralsnog niet. Professionals binnen de toeristische sector voorspellen dat de Franse bevolking hun zomervakantie in eigen land zal doorbrengen. Opvallend is ook dat veel inkomende toeristen hun plannen om naar Frankrijk te komen in de zomervakantie hebben geannuleerd.”

Lees de update vanuit NBTC Frankrijk.

China: preventiemaatregelen mogelijk de nieuwe norm

“Ook in China is het einde van de pandemie nog niet in zicht. Het gemeentebestuur van Beijing kondigde recentelijk aan dat de preventiemaatregelen de komende jaren weleens de nieuwe norm kunnen zijn. Restaurants en winkels mogen inmiddels hun deuren weer openen, mits er preventieve maatregelen worden genomen. Zo mogen er maximaal twee personen aan een tafel zitten en worden er temperatuurcontroles uitgevoerd,” vertelt Eddie Yang. “Online travel agencies en touroperators voeren volop campagne op de binnenlandse markt. Zo bieden zij de mogelijkheid om binnenlandse reizen te maken binnen de provincies. Vooralsnog zijn grensoverschrijdende provincietours nog niet toegestaan.”

Lees de update vanuit NBTC China.

Bekijk meer over dit onderwerp