Aansprekend thema maakt schoonheid van Nederlandse landschap weer zichtbaar - NBTC Holland Marketing
Limburg
Limburg
Newsroom

Aansprekend thema maakt schoonheid van Nederlandse landschap weer zichtbaar

Van de Friese terpen tot aan de Maas als levensader van Limburg, van de getemde Zuiderzee tot de Hollandse Waterlinies: nergens ter wereld is het landschap zo divers als in ons kleine Nederland. Maar als je door je oogharen kijkt, dan zie je de gemene deler: het vernuft en de vindingrijkheid van de bewoners om een omgeving te creëren waarin het goed toeven is. 

Met al zijn pracht en veelzijdigheid vertelt het Nederlandse landschap telkens hetzelfde verhaal: dat van de eeuwenoude verbinding tussen mens, water en natuur. Maar het houdt ook een spiegel voor. De keuzes die we in het verleden maakten, hebben invloed op het landschap van de toekomst. En in die toekomst zullen we onze beroemde vindingrijkheid hard nodig hebben om de schoonheid van ons landschap weer zichtbaar te maken. 

Al eeuwen vormt het Nederlandse landschap een inspiratiebron voor schilders, schrijvers en dichters. Via kunstprojecten, tentoonstellingen en excursies in heel Nederland brengen we in 2021 een jaar lang een Ode aan het Landschap. 

Bekijk meer over dit onderwerp