NBTC-collega’s over de coronasituatie in hun land én thuis - NBTC Holland Marketing
Coronavirus

NBTC-collega’s over de coronasituatie in hun land én thuis

Vanavond om 19.00 uur, geeft het Nederlandse Kabinet weer een persconferentie over de coronapandemie. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zullen dan bekend maken wat er gaat gebeuren met de maatregelen. Maar wat gebeurt er ondertussen in de landen om ons heen? In ‘The Voice of’ geven onze NBTC-collega’s op locatie regelmatig updates over de situatie in de diverse doelmarkten. Zo worden we op de hoogte gehouden over de impact van de coronacrisis op de lokale reisindustrie, het reissentiment en de verwachtingen in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en China. Ook deze week spraken wij onze collega’s.

België: voorzichtige herstart van de Belgische economie

Aanstaande vrijdag moet er een plan klaarliggen voor een vlotte, verantwoorde herstart.  Zo wordt er momenteel in België gewerkt aan een tracking-app, die ervoor moet zorgen dat nieuwe coronapatiënten snel opgespoord en geïsoleerd kunnen worden. “Belgen verwachten deze zomer op vakantie te gaan in eigen land. In Vlaanderen kijken ze dan ook naar de mogelijkheden om promotie op het binnenland te kunnen richten, als reizen tegen die tijd weer is toegestaan”, vertelt Bram.

Lees de update vanuit NBTC België.

Duitsland: behoefte aan meer vrijheid neemt toe

Het aantal besmettingen in Duitsland neemt af in vergelijking met de weken hiervoor. De Duitse overheid is van mening dat groepsimmuniteit lastig bereikt kan worden, zelfs niet met zware beperkingen. Het vinden van een vaccin krijgt daardoor een centrale rol. Inmiddels heeft de Duitse staat aangegeven vouchers te dekken tot 2021. De consument krijgt pas zijn geld terug, als zij tot die tijd niet kunnen reizen door toedoen van de accommodatie of reisaanbieder. “In het algemeen merk je dat de behoefte naar meer vrijheid toeneemt en dat het geduld van de consument lijkt op te raken”, vertelt Michael.

Lees de update vanuit NBTC Duitsland.

Verenigd Koninkrijk: piek coronavirus nog niet bereikt

“De Britse overheid geeft aan dat het coronavirus haar piek nog niet heeft bereikt. Er vindt daarom nog geen versoepeling van maatregelen plaats”, laat Sandra weten. Luchtvaartmaatschappijen KLM en Easyjet hopen mensen aan te moedigen om weer in het vliegtuig te stappen zodra de lockdown is opgeheven, door het aanpassen van de stoelindeling om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Een aantal experts uit de toeristische industrie  geven hun visie op het post-corona tijdperk.   

Lees de update vanuit NBTC Verenigd Koninkrijk.

Verenigde Staten: zorgen om verspreiding coronavirus tussen staten onderling

Amerikanen maken zich momenteel grote zorgen over de verspreiding van het coronavirus tussen de staten onderling. De grenzen tussen de verschillende staten worden dan ook goed in de gaten gehouden. Momenteel is het nog onduidelijk wanneer de situatie weer zal normaliseren. Naar verwachting begint het herstel van de reisindustrie in eigen land, zo voorspelt Roger Dow, president en CEO van de US Travel Association, die de crisis vergelijkt met de aanslagen van 11 september 2001. “Organisaties uit de reisindustrie zullen deze week bijeenkomen om veiligheid en gezondheid te bespreken”, vertelt Antonia.

Lees de update vanuit NBTC Verenigde Staten.

China: pakt het normale leven langzaam weer op

De situatie in China is vooralsnog stabiel. Restaurants en winkels mogen hun deuren weer openen als zij zich aan de maatregelen houden. Het openbaar vervoer zit inmiddels op 50 procent van hun capaciteit. In China wordt er momenteel gewerkt met een ‘Mobile Health Card’ systeem, dat op gezichtsherkenning werkt. Chinezen met een groene gezondheidskaart mogen weer vrij reizen van provincie naar provincie. Vooralsnog zijn er geen verdere beperkingen voor reizen in eigen land. Er wordt dan ook steeds meer campagne gevoerd op de binnenlandse markt.

Lees de update vanuit NBTC China.

Bekijk meer over dit onderwerp