Impact coronavirus op toerisme in Nederland - NBTC Holland Marketing
Coronavirus

Impact coronavirus op toerisme in Nederland

Het coronavirus heeft zich inmiddels verspreid naar Europa en is ook in Nederland geconstateerd. Dit heeft impact op het reisverkeer, zo ook in Nederland. NBTC monitort de impact van het virus en relevante berichtgeving nauwlettend.

· De wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (UNTWO) geeft een update over de wereldwijde (economische) impact die het coronavirus kan hebben voor de toeristische sector.

· Internationaal reisplatform Skift geeft een dagelijkse update over de impact van het virus op het reisverkeer wereldwijd.

· De European Travel Commission (ETC) houdt de laatste ontwikkelingen bij over de impact van het coronavirus in Europa. Onderstaand een statusupdate van 3 maart. Nieuwe indicaties volgen.

· CLC Vecta biedt een update over de impact van het coronavirus op de beurzensector.

· International Congress and Convention Association (ICCA) houdt updates bij over de impact van het coronavirus op meetings en congressen.

. ING over het coranavirus en de effecten op sectoren: vooral transport, industrie, horeca en zorg ondervinden de gevolgen van het coronavirus.

Gevolgen voor activiteiten

De uitbraak van het coronavirus heeft ook impact op de organisatie van beurzen en congressen in de reisindustrie. Eind februari heeft ITB Berlin besloten hun jaarlijkse beurs niet door te laten gaan. Ook Zwitserland en Frankrijk nemen maatregelen door grote bijeenkomsten af te raden en in sommige gevallen zelfs te verbieden.

Update vanuit NBTC China

China kijkt inmiddels naar manieren om de normale gang van zaken weer op te pakken. 

NBTC collega Eddie Yang houdt ons vanuit Beijing dagelijks op de hoogte over de ontwikkelingen in China. Volgens Eddie Yang gaat de Chinese bevolking geleidelijk weer aan het werk. De provincie Hubei blijft vooralsnog afgesloten. In de hoofdstad Beijing is geen reisverbod, maar iedereen wordt gevraagd alert te blijven. KLM heeft de vluchten naar Beijing en Shanghai geannuleerd tot eind maart. De vluchten naar Chengdu, Hangzhou en Xiamen blijven vooralsnog ook opgeschort. De visacenters gaan gedeeltelijk open, slechts voor zakelijk bezoek en langdurige visumaanvragen, aldus Eddie Yang. Bekijk de video-update van Eddie Yang van 6 maart.

NBTC houdt de huidige stand van zaken in de gaten en zal wekelijks updates plaatsen op www.nbtc.nl. Nieuwe statusupdates volgen medio maart.

Bekijk meer over dit onderwerp