© Arjan de Jager Den Haag Marketing

Vacature Marketing Manager (40 uur)

Voor het Marketingteam zijn wij op zoek naar een:

Marketing Manager (40 uur)

Het marketingteam van NBTC richt zich op toeristische en zakelijke bezoekers die waarde toevoegen aan de bestemming Nederland. We richten ons daarbij voornamelijk op toeristische herhaalbezoekers uit de door ons omringende markten en op zakelijk bezoek dat gelinkt is aan de Nederlandse topsectoren, de gebieden waar het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoekscentra wereldwijd in uitblinken.

Bekijk deze video: NBTC zoekt Marketing Manager

De uitdaging voor ons marketingteam is om ervoor te zorgen dat het bezoek aan Nederland zich beter spreidt over het hele land en aansluit bij de proposities op regionaal en lokaal niveau. Om de zichtbaarheid van deze proposities bij de juiste doelgroepen onder de aandacht te brengen werken we samen met onze partners. Met elkaar dragen we bij aan een eerlijke en duurzame groei van toerisme voor bestemming Nederland.

De functie van Marketing Manager

De Marketing Manager is degene die voor en namens NBTC en in samenwerking met partners zoals provincies en culturele instellingen, marketingactiviteiten initieert, coördineert en laat uitvoeren om internationale zichtbaarheid voor het merk Nederland te creëren.

De primaire focus van de Marketing Manager is het ontwikkelen van overkoepelende marketingcampagnes, marketingactiviteiten en het geven van marketingadvies. Daarnaast richt deze rol zich ook op het vergroten en delen van kennis en expertise op het gebied van destinatiemarketing.

De Marketing Manager werkt intensief samen met marktexperts in onze vestigingen in o.a. New York en Beijing en met collega’s die verantwoordelijk zijn voor diverse campagnes.

Wat ga je doen

In deze strategisch inhoudelijke marketingfunctie ben je verantwoordelijk voor:

 • Het intern en extern adviseren omtrent inzet van marketing om strategische doelen te realiseren;
 • Het aangaan en onderhouden van contacten met relevante samenwerkingspartners in de markt;
 • Het initiëren, ontwikkelen, vernieuwen en zorgdragen voor de uitvoering van campagnes conform planning en budget waarbij je kansen identificeert voor marketingcampagnes die merk Nederland bij de juiste doelgroep in de markt kunnen zetten. Je stuurt hierbij campagne bureaus aan en geeft regelmatig feedback t.a.v. prioriteiten, mijlpalen en deadlines;
 • Het onderhouden van een relevant netwerk. Je onderhoudt contact met relevante marketing suppliers als agencies en media kanalen. Tevens vervul je rollen als gastspreker, panellid, facilitator in relevante (netwerk)bijeenkomsten;
 • Het verzamelen, verwerken en delen van inzichten over trends en ontwikkelingen op marketing gebied.

Wat vragen wij van je?

Je beschikt over een HBO/WO werk– en denk niveau richting marketing/communicatie/sales/toerisme. Daarnaast heb je minimaal 5-7 jaar ervaring als breed inzetbare marketing professional met focus op marketingstrategie en campagnemanagement in een internationaal opererende dienstverlenende organisatie. Je bent van nature een netwerker en hebt ervaring met stakeholdermanagement.

Tevens zorg je ervoor altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de destinatiemarketing sector en waar relevant ook daarbuiten (denk aan laatste technologische ontwikkelingen vanuit de Chinese markt). Vanzelfsprekend heb je up-to-date kennis van marketingtechnieken, zowel offline als online, en ervaring met werken met bureaus en heb je uitstekende projectmanagement vaardigheden.

Verder zien wij graag de volgende kwaliteiten bij je terug:

 • creativiteit,
 • je denkt in en zoekt graag oplossingen en synergie in gedeelde belangen,
 • doorzettingsvermogen,
 • overtuigingskracht.

Dit hebben wij te bieden

Als jij ons komt versterken als Marketing Manager, dan kom je terecht in een team van gedreven en enthousiaste collega’s. Je krijgt daarbij de kans om bij te dragen aan het creëren en vergroten van de internationale zichtbaarheid voor de bestemming en het merk Nederland.

Dit is wat je verder van ons mag verwachten:

 • Een inspirerende werkomgeving op ons kantoor in Den Haag (naast Station Ypenburg).
 • Een brede, uitdagende baan met inhoudelijke ontwikkelingsmogelijkheden en aandacht voor personal development.
 • Een marktconform salaris.
 • Een arbeidsovereenkomst voor, in eerste instantie, de duur van één jaar.
 • Een volledige reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer als je dagelijks met het openbaar vervoer reist.
 • 31 verlofdagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband.
 • Een premievrij pensioen.

Interesse

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan direct via onze website door op onderstaande link te klikken. Je kunt reageren tot woensdag 18 december as. De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdag 7 januari 2020.