Stagiair(e) Destination Development hoofdkantoor NBTC – per september 2020 - NBTC Holland Marketing
Foto: © Arjan de Jager Den Haag Marketing

Stagiair(e) Destination Development hoofdkantoor NBTC – per september 2020

Voor NBTC hoofdkantoor voor onze Destination Development team zoeken wij per september 2020 voor het liefst 5 maanden een:

Stagiair(e) Destination Development (fulltime)

NBTC richt zich naast de positionering en promotie van Nederland ook op het managen van het groeiend aantal bezoekers. In de toekomstvisie Perspectief 2030 staat de ambitie beschreven om alle Nederland mee te laten profiteren van toerisme: bewoners, bezoekers en bedrijven. De verwachte groei van het aantal buitenlandse bezoekers biedt veel kansen. Er zijn veel plaatsen in Nederland die nog onvoldoende profijt hebben van de economische impuls die toerisme kan geven. Toerisme kan ook als middel ingezet worden om bij te dragen aan maatschappelijke uitdaging zoals een aantrekkelijk klimaat voor wonen, werken en recreëren, waar ook andere sectoren hun voordeel mee kunnen doen.

Door in te zetten op bestemmingsontwikkeling identificeert, stimuleert en faciliteert NBTC de ontwikkeling van nieuw aanbod en de versterking en doorontwikkeling van bestaand aanbod van bestemming Nederland.

Het werkdomein Destination Development heeft als doel het stimuleren en faciliteren van de ontwikkeling van relevant aanbod en het organiseren van kennisoverdracht op het gebied van bestemmingsontwikkeling en aanbodinnovaties.

Zo werken we nu aan de ontwikkeling van Cheese Valley, stimuleren van de dialoog met inwoners over toerisme en werken we samen aan onderzoek en kennisuitwisseling met betrekking tot de gezamenlijke uitdagingen van de hotspots Kinderdijk, Zaanse Schans en Giethoorn. 

Stage-inhoud 

Tijdens deze veelzijdige stage word je als stagiair(e) actief betrokken bij de diverse projecten van het team. De activiteiten die je zult verrichten zijn:  

 • Het ondersteunen van het team in ontwikkelingsprojecten en de verhaallijnen Holland City; 

 • Het organiseren, voorbereiden en de verslaglegging van bijeenkomsten;  

 • Het meedenken over nieuwe trends en ontwikkelingen, het onderzoeken van de toepasbaarheid en de vertaling hiervan naar ontwikkelkansen voor de bestemming Nederland;  waaronder digitale innovaties en technologische ontwikkelingen (virtual reality, serious gaming, augmented reality etc.) en

 • Het meewerken aan projecten, samenstellen van toolboxen en kennisuitwisseling op het gebied van toegankelijk toerisme, duurzaamheid, spreiding en verdeling van de lusten en lasten van toerisme.  

Stage-eisen 

 • Onze voorkeur gaat uit naar een derde- of vierdejaars stagiair(e) die fulltime meedraait.
 • Je bent een HBO/ WO student met als richting bijvoorbeeld: Sociale Geografie, Vrijetijdskunde of Toerisme, bijvoorbeeld destination management, sustainable tourism. Echter andere richtingen zijn niet uitgesloten.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
 • Daarnaast ben je beschikbaar voor een stageperiode van het liefst 5 maanden of langer.

Verder vinden wij het belangrijk dat je beschikt over de volgende kwaliteiten: 

 • Flexibel
 • Proactief
 • Nieuwsgierig
 • Zelfstandig

Stage arbeidsvoorwaarden

Je ontvangt een vergoeding van € 300,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek. De werktijden zijn 8,5 uur per dag, waarin een half uur pauze is opgenomen. Dus bijvoorbeeld van 08.30 tot 17.00 uur. Daarnaast kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding, indien je niet in het bezit bent van een studentenabonnement (OV) op het openbaar vervoer. Hieronder vallen ook eventuele periodes waarin er geen gebruik van kan worden gemaakt en heb je recht op twee verlofdagen per maand. Tevens bieden wij jou een inspirerende werkomgeving op ons hoofdkantoor in Den Haag (vlakbij Station Ypenburg).

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats? Solliciteer dan direct via onze website door op onderstaande link te klikken.

Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met de afdeling Human Resource Development: (+31) (0)70 3705 705.