Offensief Duurzaam Herstel Bestemming NL - NBTC

Offensief Duurzaam Herstel Bestemming NL

De toerismesector wordt ongekend hard geraakt door de coronacrisis. Het inkomend- en binnenlands toerisme ligt nagenoeg helemaal stil, met enorme gevolgen voor onder meer vakantieparken, hotels, vervoersbedrijven, attracties en de culturele sector. Wanneer de tijd rijp is moet Nederland versneld en met kracht bezoekers uit binnen- en buitenland zien terug te winnen. Uiteraard ligt de focus voor de sector, voor ondernemers en overheden, momenteel op de noodzakelijke steunmaatregelen, om ervoor te zorgen dat men het hoofd überhaupt boven water houdt. Gelijktijdig werkt NBTC samen met partners achter de schermen aan de aanpak voor een landelijk hersteloffensief, zodat we, zodra de tijd rijp is, versneld aan de slag kunnen gaan met het duurzame herstel van de bezoekerseconomie in ons land.

Over #hiermoetjezijn

Meer weten over #hiermoetjezijn? Lees hier meer over de achtergrond van het initiatief.

Lees verder

Hoe doet u mee?

Bekijk de aanvullende informatie over #HierMoetJeZijn en krijg inzicht in de mogelijkheden om aan te haken op deze beweging. Gidst u met ons mee?

Download dan hier de toolkit.

Zij gingen u al voor:

Belang van versneld herstel

Zoals gezegd is de impact van de coronacrisis op onze sector desastreus. Het ontbreken van inhaaleffecten, het MKB-karakter van de sector en de hoge afhankelijkheid van het voorjaar en komende zomerseizoen, maken dat we straks versneld en maximaal in moeten zetten op duurzaam herstel. Ook omdat juist onze sector als accelerator kan werken voor andere, voor onze economie essentiële sectoren. Denk aan de retail, de culturele sector, horeca en transport. Deze sectoren zijn immers ook sterk afhankelijk van toeristisch-recreatief en zakelijk bezoek. Om direct en daadkrachtig een extra impuls te kunnen geven aan het benodigde herstel van (inter)nationaal bezoek, wordt het Offensief Duurzaam Herstel Bestemming NL ingezet op maximale samenhang en versterking tussen landelijke, provinciale en lokale initiatieven.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het beoogde hersteloffensief?

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Projectorganisatie

De aanpak van het beoogde offensief richt zich expliciet op het herstellen van de gewenste (inter)nationale vraag en bestedingen. Vanuit een taskforce-achtige aanpak, bestaande uit een stuurgroep en diverse werkgroepen, worden momenteel drie hersteloffensieven uitgewerkt, gericht op de thuismarkt, de overige buitenlandse markt en de zakelijke markt. De overall regie en coördinatie is belegd bij de stuurgroep met vertegenwoordigers van toeristisch Nederland, het ministerie van Economische Zaken en de provincies. De werkgroepen bestaan uit uiteenlopende experts waarbij rekening is gehouden met een evenwichtige verdeling van regio’s in ons land en de betrokkenheid van het bedrijfsleven.

Meer weten? Bekijk direct:

Strategisch kader 

Het beoogde offensief wordt ontwikkeld vanuit een strategisch kader, opgesteld door de stuurgroep. Zo dienen alle activiteiten die ontwikkeld worden bij te dragen aan de doelstelling van Perspectief 2030: het duurzaam ontwikkelen van de bestemming Nederland ten behoeve van álle Nederlanders. Ook wordt er gewerkt met meerdere scenario’s op basis van onder andere verschillende startdata en een gefaseerde opstart van economische activiteiten. 

Bekijk de uitwerking van het strategisch kader.

Vragen of suggesties?

Heeft u vragen, suggesties of ideeën of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Wij horen het graag! Neem contact op met Max Schreuder of één van onze andere collega’s.

Samen sterk(er) – nu meer dan ooit.